Kreadoe Workshop punch naald borduren

Wat leuk dat je wilt leren punchen. Tijdens de Kreadoe geven wij op zaterdag 29 Mei om 15:45 uur een punch naald workshop online. We geven dan stap voor stap uitleg van de techniek en is er tijd voor vragen. Om deel te nemen aan dit evenement kan je hier een toegangskaart kopen.

Tijdens deze workshop zoomen we iets verder in op de ‘adjustbale punch needle’, maar je kunt zelf kiezen met welke van de onderstaande pakketten je aan de slag wilt gaan. Per punchnaald hebben we een pakket samengesteld met bijpassende materialen van hoge kwaliteit. In de punch pakketten vindt je ecologische wol, stof, naald, borduurringen, voorbeeld patronen en Nederlandstalige instructies. Als je verder naar beneden scrolt kun je losse materialen vinden.

Onze website is Engelstalig. Mocht dit een probleem zijn, dan kun je een deel van ons assortiment ook op Bol.com shoppen of een mailtje sturen naar kreadoe@studio-koekoek.com. De Kreadoe workshop zal in Nederlands gegeven worden.  Alvast veel punch plezier gewenst!

Start pakketten

Losse materialen

Bij punchen is het belangrijk dat de materialen op elkaar zijn afgestemd. Je punch naald drukt als het waren de draden van de stof uit elkaar. Het gat dat je ‘prikt’ vul je op met garen. En bij de volgende keer dat je de naald in de stof steekt druk je de draden weer terug en klem je als het ware je lus vast.

Dat vraagt om een stof die daar tegen kan. Als je punch naald bijvoorbeeld te dik is voor de stof dan prik je te grote gaten en floepen al je lussen er direct weer uit. En als je stof te fijn is prik je gaten in je stof. Als je dan een stuk moet uithalen kun je de stof niet meer herstellen.

Het is ook belangrijk om de juiste garen te gebruiken. Als je garen te dun is zal het gat wat je maakt met je punch naald niet voldoende gevuld worden en floepen je lussen er zo weer uit. En als je garen te dik is zal het niet soepel door je naald lopen. Tenslotte is het soort garen ook van belang. Een goed getwijnde garen werkt het fijnst.

Voor elke punch naald die wij verkopen hebben wij uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste combinaties. Indien mogelijk geven we daarbij ook voorkeur aan ecologische materialen die binnen Europa worden gefabriceerd.

We raden beginners aan om een startpakket te kopen.

Maar mocht je al garen, naald of stof hebben dan kun je ook kiezen voor een combinatie van de ontbrekende materialen. Hieronder wat suggesties.

Optie A) Verstelbare punchnaald

Maakt lussen op 7 verschillende hoogtes. Werkt met dikke garen in open gewoven stof.

+ Gordita wol

Deze 100% ecologische wol is verkrijgbaar in meerdere kleuren.  Je vind de collectie hier.

xl punch needle embroidery kit for beginners

Optie B) Ergonomische punch naald

Heeft een fijn handvat waar je hand blij van wordt als je grotere stukken wil maken. Werkt met dikke wol en maakt lage lussen.

+ Gordita wol

Deze 100% ecologische wol is verkrijgbaar in meerdere kleuren.  Je vind de collectie hier.

xl punch needle embroidery kit for beginners

Optie C) 3 maten punch naald set

Naaldhouder met 3 navulnaalden van verschillende dikte. Je kan hiermee met 6 draadjes borduurgaren, haakkatoen, dun en dikker garen werken.

+ Ecologisch punch linnen

Deze linnen punch stof is onze favoriet voor deze naalden set. Als alternatief kan je ook 13 count Monks cloth gebruiken.

+ Lanita wol

Deze 100% ecologische wol is verkrijgbaar in meerdere kleuren.  Je vind de collectie hier.

lanita ecological wool collection names

Optie D) Clover punch naald

Deze start set is geschikt voor punchen met 3-ply borduurgaren (3 draadjes borduurgaren van de 6 die op een streng zitten). Je kunt eventueel los nog andere navulnaalden kopen om met 1 draadje borduurgaren, 6 draadjes borduurgaren of  met dun haakkatoen of Lanita wol te werken.

+ DMC borduurgaren

Met meer dan 500 kleuren kun je de leukste details maken. Je vind de collectie hier.

DMC Mouline cotton embroidery floss

Extra borduurring